„Halo? IDiKS do Ciebie!” – Dzień Otwarty w Instytucie!

Wczoraj w Instytucie Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej odbył się Dzień Otwarty! Ze względu na pandemię wydarzenie zostało przeprowadzone w formie zdalnej — na platformie ZOOM.


Dzień Otwarty rozpoczął się o 11:00. Wydarzenie zostało oficjalnie otwarte przez nasze władze:
dziekana prof. Arkadiusza Lewickiego, prof. Jerzego Biniewicza, dr. Pawła Urbaniaka oraz dr. Romana Wróblewskiego.

Po oficjalnej części nastąpił czas na rozmowy ze studentami IDiKS. Podczas pierwszej sesji rozmów kandydaci mogli porozmawiać ze starszymi kolegami z różnych specjalizacji.
Studenci Komunikacji Wizerunkowej opowiadali o specjalizacjach: Branding, Communication Design oraz Public Relations.
Natomiast studenci Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej opowiadali o specjalizacjach: audiowizualnej, muzycznej, sportowej oraz creative writing.

Następnie na kandydatów czekały prelekcje poprowadzone przez wykładowców IDiKS.
Od 13:30 prelekcje prowadzili wykładowcy z Komunikacji Wizerunkowej, czyli dr Dorota Dyksik,
dr Paweł Pawiński i dr Kamil Olender.
A także wykładowcy z Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej, czyli dr Małgorzata Kolankowska,
dr Łukasz Śmigiel oraz dr Dawid Szkoła.

To jeszcze nie koniec. Dla osób, które nie mogły uczestniczyć w pierwszej rozmowie ze studentami, zorganizowano drugie spotkanie. Studentki dziennikarstwa opowiadały o specjalizacjach audiowizualnej i muzycznej. Studenci Komunikacji Wizerunkowej opowiadali o specjalizacjach Public Relations, Communication Design i Branding.

Wisienką na torcie była trzecia rozmowa ze studentami — z członkami kół naukowych: Koła Naukowego Briefly, Koła Naukowego Common oraz redakcji Nowe.pl

Mamy nadzieję, że Dzień Otwarty zachęcił niektórych do studiowania w naszym Instytucie!
Instytut Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej zaprasza!

 


Autor: Aleksandra Desperak
Zdjęcia: Wikipedia

Aleksandra Desperak

Zwykła dziewczyna - miłośniczka zwierząt, wegetarianka, z dystansem do siebie. Bezkompromisowa, jeśli chodzi o krzywdę ludzi, zwierząt, przyrody. Ostatnio odkryła w sobie pierwiastek ogrodniczy. Pierwiastek kulinarny odkrywa powoli, ze względu na bezpieczeństwo rodziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *